Bacallà amb salsa Duvel i pure de patates

Com que lo bo s’ha de compartir, ve’t aquí la recepta d’avui vespre:

Notes preliminars

  • Les quantitats indicades són per una persona i mitja, tenint en compte que he sopat bé i ha sobrat una mini porció (que no sé si m’acabaré menjant avui vespre per golafreria o si ho deixaré dins un tupperware per demà.)
  • He seguit els consells del nostre adorat Arguiñano. Bàsicament d’aprofitar lo que hi ha per casa i de que hi hagi “substància”.

Pure de patates

He agafat 3 o 4 patates Nicola, que ja començaven a brostar dins el rebost, i les he pelades i tallades a trossos perquè bullissin més aviat. He afegit una fulla de llorer i sal a rompre.

Temps d’ebullició? No solc mirar mai el rellotge quan estic cuinant, o sigui que fins que la forqueta hi entri. 😛

Una vegada al punt, he aturat el foc i he posat les patates dins un plat, i les he “esmagat” (esclafat en galleg) amb una forqueta. He afegit un raig d’oli d’oliva verge, i un poc de llet sencera, sal i pebre bo, i tot ben mesclat. Només m’ha faltat posar-hi un ou com feia en Karlos, però no he volgut passar de consistència.

Rico, rico!

Bacallà i la salseta

El bacallà, me sap greu dir-ho, era congelat. Per aquí no hi ha tantes peixateries com per l’Hospi o Mallorca, o sigui que pel peix tir de supermercat. I he de reconèixer que el peix en sí no ha estat gaire suculent (crec que m’he passat de cocció). N’he posat uns 200g, que després de descongelar devien ser uns 160g aprox.

Primer he tallat una ceba vermella i una ceba normal, ambdues petites, en “juliana”. Oli d’oliva, sal i pebre bo, i a foc lent. També he posat 3 alls mig esclafats per donar una mica de gust.

Llavors he tallat mig porro a bocinets, i quan la ceba i el porro estaven ja doradets, he afegit 7 o 8 xampinyons sense passar per aigua (una mica espolsats i ja està, que no mos morirem!) i a rodanxes.

I després el bacallà, amb sal i pebre, mesclat amb la verdureta.

Hi volia afegir vinet blanc, però com que no en tenia, he decidit obrir una Duvel (mirau els videos, que són una passada) i posar-hi un raig. Ummmm… I un glop per jo, que ja tenia set. 🙂

Llavors he tret les patates del foc i el bric de llet i la nata de la nevera. He afegit uns 150g de nata per la salsa i mentre s’anava cuinant he aprofitat per fer el puré (perquè tengueu una idea del timing).

Mentre mirava com la salseta feia bambolles, com a meditant, se m’ha ocorregut afegir-li alguna espècie més. He mirat dins l’armari, i… bingo! He agafat 4 fruits de cardamom verd. Dins cada closca hi ha 3 o 4 llavoretes (que de vegades fins i tot me menjo crues) i donen un sabor molt especial. Buff, m’encanta! 😀

Ho he mesclat amb la salsa i ho he deixat 1 minutet més. I llavors, a menjar s’ha dit!!!

Per suposat, tot el temps he anat remenant perquè res s’aferrés. 😉

Resultat

La veritat és que m’he quedat sorprès. La textura del puré m’ha sortit molt millor que altres vegades, i això que sempre ho faig per l’estil. Supòs que aquesta vegada ho he deixat bullint el temps suficient. La foto no ha quedat molt bé, però perquè vos faceu una idea:

Bacallà amb salsa Duvel i pure de patates

I la salsa crec que han estat les llavors i la cervesa, encara que el porro potser també ha tengut influència. No en solc posar mai, o sigui que igual li dona un altre gust. Res, que amb mitja horeta de cuinar vos podeu currar un super sopar! 😀

Au, bona nit!

PS: gràcies per proposar-ho, Guillem!

Advertisements

5 Responses to Bacallà amb salsa Duvel i pure de patates

  1. Tomeu says:

    “Les quantitats indicades són per una persona i mitja, tenint en compte que he sopat bé i ha sobrat una mini porció”

    Si has sopat bé i ha sobrat menjar, és que en podien sopar quatre persones jajajajajaja

  2. mateu says:

    Jajajajajaj,
    “no hi ha tantes peixateries com per l’Hospi o Mallorca”
    que bo!!! encara m’en record de les dorades a la sal que feiem al fornet de l’Hospi!!! que bones!!
    Per cert, bona pinta el bacallà!

  3. korrey says:

    Mmmm, això fa bona pinta… m’ho apunte!

  4. Xesc says:

    @tomeu: bueeeno, ho deixarem en 2 persones…
    @mateu: si, de vegades m’entra nostàlgia d’aquells meravellosos anys culinaris, allò sí que era menjar bé! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: