Shu

Yuhu!

El meu nou ordinador ha arribat! No m’ho esperava tan aviat. Vaig tenir alguns problemes a l’hora de pagar amb VISA, i vaig haver de fer transferència de EUR a GPB (lo qual no recoman), però el paquet ha arribat sa i estalvi, que és lo important. De fet, he comanat les peces a diferents tendes:

  • La memòria (2GB DDR2 800MHz) a Conrad, simplement perquè era més barat i no te fan pagar despeses de correu. Me va arribar ja fa uns quants dies.
  • El disc dur, un WD Caviar Green 640GB, 5400~7200rpm, 16MB, SATA2, a Informatique. Això encara m’ha d’arribar. De fet, pensava comprar-lo més tard, però ja que hi som, no he pogut resistir la temptació. M’agrada perquè consumeix molt poquet, manco de 6W, i pareix silenciós. Tot segons les especificacions, és clar. Falta veure com es comporta en realitat.
  • La resta de components (placa mare, caixa i processador) els he comprat a Mini-ITX, una tenda especialitzada en mini-ordinadors. A sa feina hi hem comprat un parell de coses, i tenim bona experiència, o sigui que no me l’he volguda jugar. De fet, els preus són molt competitius. L’únic inconvenient és que estan a UK, i has de pagar en GPB. Si no hagués estat pel problema de la VISA, seria perfecte. Avui han arribat, i n’estic molt content.

La placa mare és una ZOTAC Geforce 9300 amb WiFi i tota classe de connexions: eSATA, HDMI, DVI, sortides digitals d’àudio… Ara només me falta tenir un equip de so i una pantalla que suportin tantes virgueries.

El processador és un Core2 Duo E7400. Lo més baratet que he trobat, però un Core2 (gràcies Guillem!). Lo bo és que m’ha tocat el SGLW3, i ve amb VT-x. Així podré experimentar amb màquines virtuals a casa. 😉

I la caixa és una Compucase 8K07. La trob prou elegant i senzilla, amb una font de 110W (o eren 120?) que haurien de ser suficients pel meu sistema de baix consum. Ve amb tots els cables necessaris, i hi cap un disc dur de 3,5″ i una unitat òptica slim. M’encanta!

La placa, una mini-ITX, és molt petita. Sabia que eren menudes, però tant no! Impressionant. Muntar-ho ha estat tota una aventura. Els companys de feina estaven més il·lusionats que jo. Al principi deien que el ventilador de la CPU no passaria, gairebé és més gran que la placa sencera, però s’equivocaven. Una vegada defora de la capsa, passa justet, justet.

Shu's brand new CPU installed

Després de col·locar la CPU al socket 775 i deliberar durant prop de 10 minuts en quina posició clavar el ventilador (i per on passar els cables), hem passat a muntar la placa dins la caixa. Inserir els connectors al lloc que tocava ha estat relativament fàcil, però quan estàvem quasi llests, ens hem adonat de que faltava afegir el kit WiFi (una mini targeta), que va clavat a la placa amb dos perns. Després de desmuntar i remuntar-ho tot, hem cercat un DIMM de memòria. Tot lo que tenim de reserva era massa antic, o sigui que al final hem hagut de “robar-li” a un ordinador DELL que estava pel voltants, per comprovar que tot funcionava correctament.

En principi està tot bé. Només falten alguns LED per enxufar, però esperaré a tenir el disc dur per donar el toc final. Llavors ja penjaré alguns fotos. De moment us haureu de conformar amb la foto improvisada d’un company de feina.

Ah, pels curiosos, tenc pensat instal·lar-hi una Debian Squeeze, i anomenar-lo Shu (d’aquí el nom del post). Shu era un déu egipci, i com que tenc la costum d’anomenar els meus ordinadors amb noms de mitologia egípcia i que siguin curts, doncs he triat aquest. No seguesc cap criteri massa refinat, ho sé, però el nom m’agrada. 😉

Au, a trastejar!

PS: vaja diferència després d’instalar els drivers natius de NVidia! Al principi passava pena de que la targeta no me funcionàs, però després d’instal.lar els drivers 185.18.36 va la mar de bé. 😉

PS2: ara lo que me falta és un equip de so “decent”, a ser possible amb suport AC3, i que arribi el disc dur! Si vessiu l’altaveu “cutre” que tenc… Sort dels auriculars que són bonets. O:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: