Proxenetes

Com pot haver-hi tant de “fill de puta” amollat pel món? Estic indignat. Entre Princess i Lilja 4-ever, aquesta setmana vaig servit de drames socials. La primera és una crítica al món del porno, en dibuixos animats, i la segona la història d’una al·lota russa de 16 anys a la que se li compliquen les coses.

De la primera no tenc massa a dir. De la segona començaré aviat amb els spoiler. Si vos fa ganes mirar-la, deixau de llegir i tornau més tard per aquí. La peli és dura, ja vos avís. I està en rus (o ve’t a saber quin idioma) subtitulat en anglès. Sé que la gent seguirà llegint, però no me puc aguantar les ganes de comentar quatre coses. Ho sento.

Alguns comentaris…

Primer de tot, no entenc com pot haver-hi gent tan tan … Argh!!! No trob un adjectiu per qualificar el que fan els proxenetes. Una cosa és la prostitució per guanyar-se la vida, i si ho tries tu, endavant, però segrestar joves amb un “cuento” i fer-les “treballar” dia i nit, no té nom.

Segon, s’ha de ser cruel per alimentar la gent a base de fast food. El tros del McDonalds m’ha rebentat. Ja que t’enriqueixes a costa d’elles, almanco tracta-les bé, i dóna-li menjar decent!

Tercer, perquè na Lilja no crida o demana socors quan està dins la tenda? I quan la policia arriba a la benzinera, podria denunciar al fill de puta que la té segrestada, però enlloc d’això s’escapa. Al meu parer, ha perdut tota esperança de trobar algú en qui confiar, i té por de que la policia la dugui altre cop amb el seu proxeneta. Només vol córrer, no se sap molt bé cap on. Bé, sí que se sap, el que vol és reunir-se amb l’únic amic que té, i que va deixar per una vida “millor”.

Estic fet pols. Les injustícies me rebenten. I lo pitjor és que aquestes coses passen cada dia… Me sent tan impotent… 😦

Advertisements

One Response to Proxenetes

  1. Tomeu says:

    L’has de llegir: “La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina”. La història va per aquí. Comença (i no desvelaré res de nou, perquè són les primeres 5 pàgines) amb una nina de 13 anys que duu més de 40 dies fermada a un llit. I la trama va de la prostitució a Suècia, les mafies de l’est i la permisivitat de l’Estat. En porto 200 pàgines i tot i no ser una obra d’art hi estic enganxat.

    Per entendre del tot el llibre hauries de començar amb el de “Los hombres que no amaban a las mujeres”, on es presenten els protagonistes i el context que després envoltarà al següent volum.

    La tercera part de la trilogia… encara per arribar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: