Paella!

Update!

S’arrós ha sortit una mica estovat, però tothom ha quedat satisfet i ha repetit fins que no ha quedat res. Entre els 7 hem engolit tot el peix i un quilo d’arròs. Estic ben satisfet! Llàstima que amb les presses no tenc fotos de l’obra finaltizada, només del fondo:

Paella preparation

Original post

Bon vespre!

A la fi ho tenc tot a punt per sa paella de demà (*). Avui ha estat un dia dur. A la fi m’assec una estona. [Uep! Es tè està llest…] Aquesta setmana els desenvolupadors (coincidint amb la release candidate 4.1 de TOPdesk) han canviat a ordinadors més potents. Es tema és que a un moment donat tenien més PCs enxufats dels que tocava, i el grup de corrent ha fet un pet. Total, que hem decidit afegir un grup extra, i per això feia falta aturar es corrent a tota sa planta. Això significa aturar es servidors, i de 9h a 17h “no cuela”. Ejem… Crec que algú haurà de treballar en dissabte… (veu de recochineo). Total, que avui dematí a les 9 estava tot solet a s’oficina. Llavors ha arribat es company i es electricistes, i ens hem posat a fer graceful shutdown. I ja que hi érem, hem canviat el servidor de backup, hem instal·lat una UPS nova, hem ordenat una mica el cablejat i els patch panels (movent-los per amunt i per avall per fer lloc). L’empresa s’expandeix, i necessitam més mòduls per la centraleta telefònica, més switches, més cable bundles entre les plantes (11, 12 13 i 14). Una de les darreres novetats és la línia de fibra òptica a 50Mbps. Avui l’hem inaugurada, i pareix que tot va més ràpid. Els aparatets també molen. Precisament avui he recordat algunes pràctiques de Comunicacions Òptiques. Transceiver and Receivers, com pulir les fibres, connectors… Estic molt orgullós de sa feina que hem fet avui. De fet, els dies que treball s’horabaixa o els caps de setman disfrut més. Puc anar a sa meva bolla, i dedicar temps als meus experiments. 😉

Bé, això ha estat la primera part del dia. En sortir de sa feina he anat a les tendes turques de Poptahof per comprar arròs (ingredient indispensable per fer una paella). He trobat a faltar la meva marca preferida de “La Fallera”. Per aquí la majoria d’arrossos són Basmati o Pandan, i tractats. Després de cercar una mica he trobat el que volia. Dos quilos. I dos més per tenir una reserva. I llavors un altre ingredient important: safrà. És caret, però val la pena. Un pot amb 3 o 4 grams valia 7 euros, però a una altra tenda he trobat una capseta petitona, que me bastarà per ses meves paelles. Llavors, a per verdures. No he trobat alcoxafes, però sí mongetes i fesols. Spierbonen i peulens, en diuen aquí. També he comprat pebres verds i llimones. Lo complicat ha estat es marisc.

– A qui se li pot ocorre fer una paella de verdures i marisc a un país com Holanda?
– A ne’n Xesc!

Ja estam que he arribat una mica tard a sa peixateria (eren les 17h passades), però no hi havia rastre de musclos sencers. I gambes, poca cosa. I no demanis sèpia o calamar! Al final he comprat uns mol·luscs que no sé ben bé que són. Potser “almejas” (com se deia en català?). De les gambes fresques he passat, perquè hi havia tres mosques que hi feien voltes. Ai… com enyor el mercat de l’Hospi! Res, que he hagut de pegar a la secció de peix envasat del super. Musclos pelats, gambes pelades, mix de seafood… I ja ho veurem!

Llavors, en arribar a casa, tot suat de fer viatges, m’he posat a fer neta s’habitació, llevar xirmes que no he de menester, i passar s’aspiradora. He aprofitat s’ocasió per fer net a fondo. I en acabar, la tan ansiada dutxa! Quin benestar! Però quan he mirat el rellotge, m’he assustat, ja eren quasi les 21h! I m’he adonat que només tenc tres cadires. Tres cadires per vuit persones? No, no anirà bé. Ni tan sols utilitzant el llit. Voila compar unes a l’IKEA. N’hi ha de plegables per cinc euros, impressionant! Però ja estava tancat. Sort que un company de pis m’ha deixat les seves!

Ara ja sí ho tenc tot. Només me falten unes pebres vermells per decorar, però tampoc passa res. I per beure vi, cervesa, Martini, una botella de Porto i llàstima de les “herbes” i les regles de seguretat dels aeroports.

Per finalitzar el dia, res millor que escriure al blog i beure un tè calent. I amb na Diana Krall de fons musical. 😀

Au, ja vos contaré demà com ha anat sa cosa!

(*) Se m’oblidava dir a què ve això de sa paella. Resulta que amb un grup d’amics ens ha pegat per fer jornades gastronòmiques. Un dia ens reunim a casa d’un, i cuinam junts alguna cosa, llavors a casa d’un altre i així successivament. A mi m’encanta sa idea, perquè cuinar per un tot sol se fa avorrit, però amb més gent semrpe és més divertit. I amb una mica de vi, encara més! De moment he tastat cuina de Nicaragua, fajitas amb pollo i tota casta d’ensalades i salsetes. I pasta (fresca!) a la italiana, amb formatges i un pa especial de postres. Per no xerrar dels licors tradicionals. Per a una propera jornada vull posar en pràctica els meus mini-coneixements de cuina japonesa. :D~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: