Open Dag op ISN Sultan Ahmet Moskee

Avui dematí, mentre berenava, he llegit el diari que ens deixen cada cap de setmana a la bústia. És un diari gratuït, subvencionat a base de publicitat en quantitats industrials, on apareixen notícies locals. És interessant pegar-hi una ullada per saber què passa a la ciutat i veure què hi ha de bo. Avui hi havia una jornada de portes obertes a la mesquita de Delft. M’ha resultat curiós i m’he demanat: “Per què no?” Després d’endreçar s’habitació i posar sa lavadora en marxa, he partit cap allà.

En arribar, ja hi havia un grupet de gent escoltant a l’Iman, que xerra turc i àrab, i està aprenent neerlandès. Un col·lega traduïa les preguntes i respostes. La veritat és que ha estat força interessant, sobretot per llevar el mite de que tots els moros són terroristes, i aprendre algunes coses. No tots els musulmans són iguals. Resulta que hi ha algunes diferències culturals, com és natural, entre àrabs, turcs, marroquins, iranians. Les dones estan separades dels homes, per evitar “despistes”. I tot estava molt net. El tapís impecable i tothom descalç. Una molt bona idea per evitar dur la brutor de fora a dins. Molta llum. Decoració senzilla. I la gent molt amable. Fins i tot regalaven roses i pastissets àrabs. Amb lo que a mi m’agraden! Nyam, nyam! Llavors una al·lota molt simpàtica ens ha mostrat altres sales, on fan activitats socials, com en una parròquia. Si en els fons tot és per l’estil.

No, no m’he transformat a l’Islam, però crec que quan més aprenem dels altres, més ens podem respectar i viure en harmonia. 😀

PD: volia fer una foto de la mesquita, però la càmera ha mort definitivament. Almanco la bateria. Això significa que estareu uns dies sense les fotos que vos tenc promeses. M’estic mirant un substitut, la Ixus 70. Què vos pareix?

Advertisements

One Response to Open Dag op ISN Sultan Ahmet Moskee

  1. Toni2 says:

    Uh! que de actualizaciones en poco tiempo.

    Eso, eso, tú cómprate una casa y me tienes allí verano sí verano también xD. He aprendido a hacer Crema a la Catalana y “Gnocchi alla Romana” 😉 Cruce de culturas.
    A ver las fotos del Firó…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: