Per què la gent no contesta els e-mails?

Hola, avui se m’ha ocorregut xerrar de les comunicacions a través d’Internet. Tot ha sortit per una conversa amb una companya del laboratori. Hem començat xerrant d’addicions, com per exemple estar tot lo dia enganxat al Messenger. La missatgeria instantània està bé per quedar amb els amics (si tots tenen Internet) o discutir algun tema ràpidament, ja que permet interactivitat entre els usuaris, però passar-se el dia xatejant me pareix poc productiu.

Jo preferesc comunicar-me mitjançant correus electrònics, que arriben tant si l’usuari està online com si no. Un dels avantatges, per a mi, radica en que és uan comunciació assíncrona. Tu envies el missatge quan te dóna la gana, i l’altre persona te contesta quan li pareix (o no, però d’això en xerrarem més endavant). No cal que s’estressi i contesti immediatament. A més te permet editar el teu missatge fins que trobis que és adequat. Ja sé que perds espontanietat, però te permet organitzar millor les teves idees. I sol quedar una constància del que has escrit per a futures referències. No sé, m’agrada. I si a més segueixes una certa etiqueta, com per exemple respondre només a les parts del correu que interessen, la conversació agafa fluidesa i és molt còmode.

El problema radica en que la majoria de gent tendeix a no respondre. N’hem xerrat amb la meva companyera de feina i a ella li passa lo mateix. Hi ha gent que li escrius un correu electrònic i passa olímpicament de respondre. Una cosa és enviar un missatge “informatiu”, anunciant algun esdeveniment, per exemple:

“Avui estrenen la darrera peli de Quantin Tarantino. A la pàgina fulanito.com hi ha un bon article explicant de què va. Pega-li una ullada.”

Això no cal contestar-ho. Però si el missatge implica alguna resposta, com per exemple:

“Te fa ganes anar al cinema demà capvespre?”

Crec que és de mala educació no contestar. És com si vas pel carrer, saludes algú i aquesta persona te gira sa cara. Què penses? Passa de mi? No m’ha vist? En fin… 😦

Sa veritat és que no és tan mal de fer. Primer, no costa diners. No cal posar cap segell ni pagar a cap operadora de telefonia mòbil. Quant a l’esforç de fer clic damunt el botó de Reply… Sincerament, no crec que costi tant. És més, crec que quan més temps tardes en contestar, més peresa te fa. Arriba el missatge. El llegeixes. Dius, “oh que bé” i te n’oblides. Crec que aquesta és la principal raó per la qual no se contesten els correus electrònics. Per això jo procur contestar immediatament, i després ja me puc oblidar del tema. Encara que només sigui amb un “Gràcies” o un “OK”, crec que contestar està bé perquè indica al qui ens ho ha enviat que hem llegit el missatge. Per això també procur mirar el correu quan sé que dispos de temps suficient per contestar.

En fin… ja he après a conviure amb aquest fet, però no acabaré d’entendre mai perquè la gent tendeix a no respondre als e-mails. Algun dia ho sabré.

Nota: aquesta entrada no va dirigida a ningú a particular, només és una reflexió. Ja sé que els meus amics, encara que alguns no contestin els meus e-mails, me segueixen estimant. 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: