Firó!

Davant la insistència dels meus fans, aquí teniu una foto del Firó, quan encara duia barba de terrosista “bohemio”:

Firó!

Bé, i ja que hem obert un nou post, contarem algunes cosetes del Firó. Enguany, a diferències d’anys anteriors, me vaig vestir de moro. Alguns ho veuen com una traició, però en realitat no va ser més que una estratègia per conèixer millor l’enemic. Això sí, no ho digueu al rei moro!

Enguany, idò, no varem disfrutar de l’arenga del capità Angelats, ni dels crits de les pageses enceses donant-nos ànims per vencer l’enemic, però vàrem baixar en tramvia al Port, sense sofrir aglomeracions i respirant aire pur. I una vegada al port, varem pujar a la barca del capità Joan “Deu” acompanyats del rei moro.

Després de navegar per tota la badia, ens dirigirem a tota vela cap a la platja de’n Generós. I una vegada superat l’obstacle d’uns turistes que no s’enteraven de la pel·lícula, varem desembarcar amb gran fieresa. La lluita va ser esgotadora, i per això ens varem refrescar a base de cervesses, seguint la ruta tradicional de cada any.

A partir d’aquí la història es repeteix. Batalla a ca’n Repic, autocar cap al pont de’n Barona, i aturada per berenar. Berenar? Recordau-me que l’any qui ve me prepari un berenar com cal, perquè els panets de paté i sobrassada no tenen punt de comparació amb el frit mallorquí i la tallada de coca amb albercocs que donen als pagesos.

I després de berenar… Saqueig a la plaça! Sa veritat és que amb tant de fum i la gentada que hi havia, no vaig poder apreciar aquest espectacle amb tota la lucidesa que hagués volgut, però sempre som a temps de repetir l’any qui ve. Llavors va venir la batalla final, on moros i pagesos s’abracen en un acte de germanor (o potser és pel suc de civada i altres begudes ingerides al llarg del dia?).

I per a finalitzar el dia… DJ Sebas! (no comment)

Afaitada després del Firó

PD: Bueeeeeno, vale, també penjaré una foto de l’afaitada. L’abans ja el coneixeu, i el després el podeu veure a les fotos que tenc penjades a Flickr! (teniu el resum a la dreta)

Advertisements

2 Responses to Firó!

  1. Tomeu says:

    Molt bones les indicacions de la foto del desembarc. Ampliau que val la pena!!!

    Per cert, has dit panets??? I jo que me pensava que eren xiclets de paté i sobrassada… Visca es frit dels pagessos!

  2. Javi says:

    Bones solleric, no tenim el gust de coneixer-nos (encara que tenc referències teves d’en Jordi Morell). He pegat una ullada a nes teu diari i m’han agradat molt ses fotos que tens de Sóller. Quant s’està a l’exili, veure el Puig Major nevat o el Barranc és molt agradable.
    Enhorabona!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: