Hàbits alimentaris

Avui m’ha arribat un missatge d’una amiga sobre The MEATrix, i he decidit que ja era hora d’escriure alguna cosa al respecte al diari.

El video de The MEATrix està realitzat, malauradament, en Macromedia Flash, però la idea és el que ens interessa. Què avui en dia el menjar no és el que era fa uns anys ja ho sabem tots, però pareix que cada dia és més artificial. Basta agafar un producte qualsevol i observar-ne l’etiqueta. Està ple de emulgents, conservants, colorants, potenciadors de sabor, etc. Cada vegada que ho mir l’estomac me fa un bolc. Arggghhh!

Afortunadament, el consum de productes biològics està creixent, i ja es poden adquirir a la majoria de supermercats. Evidentment, són més cars, però de vegades la diferència no és tan gran. Per exemple, a Holanda la gent acostuma a beure la llet fresca (que caduca al cap de dos o tres dies), i la diferència ente bio o no només és de 10 cèntims. L’elecció està clara. No es pot comprar tot ecològic, sobretot si ets estudiant, però quan tens consciència de que “som el que menjam” (com diu una amiga meva), intentes cuidar-te més.

El que me preocupa és la quantitat de restaurants de fast-food que hi ha. A cada ciutat que hem anat (Rotterdam, Amsterdam, Den Haag…) hem comptat més de 7 o 8 restaurants del senyor Donald. I devora cadascun d’aquests, hi ha un burriking. I si hi ha tants restaurants menjadors d’aquest tipus, això vol dir que hi ha gent que hi va i que li agrada. Això és el que realment me preocupa. Si la demanda no canvia, l’oferta no canviarà.

Crec que m’aturaré d’escriure, perquè m’estic posant malalt només de pensar-ho. Esper que almanco aquest post ens faci pensar una mica més en el que consumim. A veure si entre tots construim un món millor. Ja sé que sòna utòpic, però m’agrada pensar en positiu, que si no me deprimesc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: